Doe een
aanvraag
logo

Meer geld om kinderen te laten sporten

LAND VAN CUIJK

Ook kinderen uit armere gezinnen in de gemeenten Sint Anthonis en Mill en Sint Hubert, die geen geld hebben voor bijvoorbeeld toneel- of zwemlessen, kunnen binnenkort hun hobby oppakken. Stichting leergeld Land van Cuijk breidt uit.

Van SANDER GEELEN

Sint Anthonis werkt sinds vorige week samen met de Stichting Leergeld. Mill en Sint Hubert volgt per 1 september. ,,Wij willen zo snel mogelijk aansluiten bij deze stichting omdat dat voor sommige mensen veel kan betekenen'', laat een woordvoerder van de gemeente Mill en Sint Hubert weten.

Minimum

,,Met armere gezinnen wordt in principe bedoeld: ouders die een inkomen hebben dat lager is dan 120 procent van het sociaal minimum, dat is 431,82 euro per week'', legt een woordvoerder van Stichting Leergeld uit. ,,Zij kunnen dan een aanvraag doen bij Stichting Leergeld door een formulier op te sturen. Leergeld neemt vervolgens contact met ze op en gaat op bezoek om de situatie te bekijken. Het moet daarbij wel gaan om kinderen tussen de 4 en 18 jaar.''
De kosten (contributie en materiaal) van de sportieve of culturele activiteit worden vervolgens door de Stichting betaald. Die weer door de gemeente gefinancierd wordt.

De landelijke Stichting Leergeld is sinds het is opgericht in 2009 actief in het Land van Cuijk. Leergeld zoekt veelvuldig de samenwerking met Stichting Doejemee. Die houdt zich vooral bezig met het verbinden van sportverenigingen, lokale cultuuraanbieders en kinderopvangcentra.

Groter bereik

Op deze manier probeert de Stichting Leergeld een groter bereik te krijgen. Daarnaast maken de stichtingen gebruik van campagnes en social media om meer aandacht voor hun projecten te krijgen. Stichting Leergeld heeft op landelijk niveau sinds 2009 417.774 kinderen geholpen. Op dit moment werken in het Land van Cuijk de gemeenten Grave, Boxmeer en Cuijk samen met Stichting Leergeld.

(bron: DE GELDERLANDER | DONDERDAG 20 JULI 2017)

Terug

Laat ieder kind weer meedoen!