Doe een
aanvraag
logo

Ruim 600 blije gezichten

OVERLOON – Afgelopen zaterdag 4 september was een bijzondere dag voor ruim 600 personen. Zij mochten namelijk een geheel verzorgd dagje uit naar Zoo Parc Overloon. Dit werd mogelijk gemaakt door Kiwanisclub Land van Cuijk, Stichting Leergeld en ZooParc Overloon.

Beeld: Twan Weemen

Bestuurslid Eefke Peeters; ‘Dankzij een ontzettend gulle gift van Kiwanis Land van Cuijk konden wij alle gezinnen die een aanvraag hebben ingediend bij Stichting Leergeld een uitnodiging sturen. Het was echt zo fijn, voor alle organiserende partijen, om te zien hoe enthousiast hierop gereageerd werd. Ruim 600 vrolijke en ontspannen gezichten mochten wij verwelkomen. Het was echt goed geregeld. Naast de entree, kreeg men ook wat te eten en drinken en was er een leuke speurtocht voor de kinderen. Wanneer mensen geen vervoer hadden dan gingen de heren van Kiwanis ze zelfs ophalen en thuis brengen. Het enthousiasme van de ouders, maar uiteraard vooral van de kinderen was echt ontroerend. Nadat ze zich hadden gemeld bij Twan liepen ze door naar een tafel waar Hennie, bestuurslid en ik zaten. Hennie vroeg aan een jongetje of hij ook een frietje zou lusten. Hij keek vragend naar zijn moeder. Die knikte bevestigend. Snackje erbij? Weer die blik naar zijn moeder. Terwijl we alle bonnetjes in de enveloppen deden, vroeg hij; ‘Krijgen we dat er nog allemaal bij?’ We knikten enthousiast. ‘Mama, en dat allemaal dankzij Stichting Leergeld!’ De moeder schoot vol en wij ook! Dat is toch precies waar we het voor doen. Vandaag was zeker niet alleen dankzij ons, maar vooral door de Kiwanis en ZooParc Overloon.’

Er hangt nog steeds een taboe rondom geldzorgen. Stichting Leergeld probeert iedereen ervan te overtuigen een kijkje op de website te nemen, waar de exacte middelen te vinden zijn die zij kunnen bekostigen. Stichting Leergeld keert geen geld uit naar gezinnen, maar neemt met lokale partijen contact op en betaalt zo bijvoorbeeld de rekening van de voetbalclub, fiets of gitaarles. Allemaal met de doelstelling, nu meedoen is straks meetellen.

Terug

Laat ieder kind weer meedoen!