Doe een
aanvraag
logo

Regelingen LvC

Per 1 januari 2024 is er iets veranderd in de dienstverlening voor kinderen in onze regio. De reductieregeling van de gemeente voor kinderen is komen te vervallen. Vanaf nu kunt u de aanvragen voor kinderen van 4-18 jaar doen bij Stichting Leergeld Land van Cuijk. U kunt bij Leergeld een of meer voorzieningen aanvragen via dit formulier.

De werkwijze van Leergeld Land van Cuijk verschilt van die van de gemeente.

Als u nog niet bij ons bekend bent, zal één van onze intermediairs contact met u opnemen om tijdens een huisbezoek uw aanvraag te bespreken en na te gaan of u in aanmerking komt voor ondersteuning door Leergeld. Dat heeft o.a. te maken met de hoogte van uw inkomen. U krijgt daarna bericht van ons met de beslissing over uw aanvraag. Beslissingen zijn maximaal 1 jaar geldig.

Belangrijk om te weten is, dat Leergeld betalingen altijd rechtstreeks verricht aan een club of winkelier, en dus niet aan ouders. Voorbeelden van zaken die wij vergoeden zijn: zwemlessen, contributie voor sport, muziek- of danslessen, een laptop, een fiets, en binnenkort ook andere voorzieningen zoals sportkleding, uitjes en Squla.

Op onze website vindt u alle informatie over de voorzieningen die wij aanbieden, onze aanvraagprocedure en de inkomensgrenzen die wij hanteren. Momenteel werken we eraan om onze website volledig up-to-date te maken met de nieuwe voorzieningen die vanaf 1 januari beschikbaar zijn.

* Voor kinderen van 0-4 jaar is de gemeente aangesloten bij de Stichting Babyspullen. Deze stichting levert babystartpakketten. Ouders kunnen die niet rechtstreeks aanvragen maar moeten dat doen via bijvoorbeeld de kraamzorg of de verloskundige.

Laat ieder kind weer meedoen!